Δυναμική ή στατική ιστοσελίδα;

Γράφει ο: Γιάννης Σουρανάκης
Κατηγορία BLOG
Ετικέτες

Γενικά, αυτό που προσφέρουν οι δυναμικές ιστοσελίδες, είναι μεγαλύτερη αλληλεπίδραση του χρήστη με την σελίδα π.χ. να προσθέτει τα σχόλια του στην σελίδα, αλλά και πολλές ευκολίες στον διαχειριστή του περιεχομένου της ιστοσελίδας.

Το γεγονός ότι μια δυναμική ιστοσελίδα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες, δεν σημαίνει ότι αυτές είναι απαραίτητες σε όλους, δηλαδή σε αρκετές περιπτώσεις, μία στατική ιστοσελίδα μπορεί να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μιας συνοπτικής παρουσίασης.

Από πλευράς κόστους, η στατική ιστοσελίδα είθισται να είναι η φτηνή επιλογή, καθώς είναι πιο απλή η κατασκευή της, ενώ οι δυναμικές ιστοσελίδες λόγω της πολυπλοκότητας τους κοστίζουν ακριβότερα και αυτό είναι λογικό τουλάχιστον όταν γίνονται κατά παραγγελία.

Σε γενικές γραμμές η στατική ιστοσελίδα χρειάζεται σχεδόν τον τριπλάσιο χρόνο υλοποίησης της κατασκευής της, είναι πιο φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης αλλά περιορίζεται στις ανανεώσεις / αναβαθμίσεις καθώς το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό.

Η δυναμική έχει περισσότερες επιλογές αναβαθμίσεων, εύκολο χειρισμό από τον ιδιοκτήτη και απεριόριστες δυνατότητες.

Με τη σημερινή τεχνογνωσία / τεχνολογία προτιμότερο είναι η κατασκευή μίας δυναμικής ιστοσελίδας ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον ιδιοκτήτη για μελλοντικές αναβαθμίσεις σε πολύ χαμηλό κόστος.

Please publish modules in offcanvas position.